22 Temmuz 2011 Cuma

PSYHCE

Gözümden bir damla yaş süzüldü yine sen geldin aklıma diye. Unutamamak mı daha acı unutmak mı?Bir umudum bir gelecek yok ama yine aklımdasın yine duygularımdasın özlediğim sen misin yoksa yaşadıklarımız mı? Anları an yapan oyuncuları mı yoksa rolleri mi? Bu şey gibi beyazın beyazlığını anlatmak için beyaz bir elbise giydirmek aşkın kıyafetini de sen giydin ya da aşk sende güzel durdu.Her neyse ne güzeldi.

Her zaman derime dönemeye başladı cümlelerim yaşlanıyorum zaman dediğimiz şey o kadar çabuk akıyor ki tekrarlanmaya başlıyor söylediklerimiz, bizi anlatan cümleler.Her zaman söylemişimdir insanı mutlu eden “Aşık olunmak değil aşık olmaktır. Ama biz kıçımızı yırtarız sen beni sevmiyorsun, bana ilgi göstermiyorsun diye bırakın ölçüp biçmeyi siz sevginizi ilk günkü gibi ateşli tutun!” gün içinde kaç kez sevgilinizi arzuluyorsunuz? O’nun fotoğrafınıza baktığınızda içiniz titriyor mu? O aklınıza geldiğinde iç çekip İtalya, Dubrovnik planları yapıyor musunuz? Yani kısacası aşkınızı yaşamak için kendinize ne kadar izin veriyorsunuz yoksa almadan vermenin Yaradan’a mahsus bir şey mi olduğunu düşünüyorsunuz.

Hiçbir istediğin tam olmaz bir şeyleri eksiktir, eksikte olmalıdır belki de ki çatışa bilesin uğraşasın düzeltmeye , değiştirmeye veya kabullenmeye. Çatalından ter akacak ki ederi olsun yoksa kolay olanın ne esprisi var. Savaş icat olduğu tarihten itibaren bitmemiştir, hiç yenilmemiştir. Ama bizler o kadar pes etmeye er meydanını terk etmeye meraklıyız ki olmadı mı kaldır at. Taktik değiştirmek yok çabalamak yok çok mu kolay bulduk yoksa ? Ama öyle demiyorduk adam gibisin! Süpersin! Senin gibisi yok! Ne oldu o zaman senin gibisine benim gibisine birden dünyanın en nefret edilesi insanı haline mi geldik. Savaşmamız taktiksizliğimiz nasıl bir salaklıktan? Kafamız o kadar basmıyor mu? Yoksa g*tümüze mi zor geliyor . kaçmak en kolayı dimi eee tabi çocuklukta ilk duyduğumuz ata sözü “Ekmek buldun mu otur dayak gördün mü kaç”.

Aslında birilerinden veya bir şeylerden kaçmak karşı tarafta ki insana yapılmış haksızlık değil tamamen insanın kendisine o güzelim duygularına,yüreğine,göz yaşlarına yaptığı haksızlık. Hiç düşünmez mi insan ben ne buldum madem zamanın er meydanından kaçacak kadar az ve de değerli harcadığın zaman ne olacak verdiğin emek ne olacak yazıklar olsun mu olacak? Peki neye yazık olacak?

bypsyhce

Hiç yorum yok: